sreda, 7. december 2022

Deseti dan. Čokoladno DOŽIVETJE. Drugi del

Zbudili smo se v najbolj mrzlo jutro do zdaj ampak smo je z dobro voljo in pričakovanjem odpravili na zajtrk potem pa na našo vsakodnevno pot v šolo. V šoli smo se pripravili ter se odpravili v učilnico kuharstva kjer nas je že pričakal profesor Kent ter nas zopet z dobro voljo pozdravil ter poprašal po počutju ter po prejšnjem dnevu. Nato naj je predstavil današnji spored ter naloge ki jih smo jih morali danes končati. Takoj smo se lotili dela z pripravljanjem komponent prejšnjega dne. Kent nam je nato demonstriral oblivanje tortic ter moussa. Z navdušenjem smo ga opazovali ter se nato tudi sami preizkusili v glaziranju slaščic. Potem smo se pripravili za temperiranje čokolade. Kent nam je demonstriral ter podrobno opisal vse postopke na zelo zanimiv način. Kent je bil zelo radodaren saj je nam in profesorjem podaril tudi veliko čokolade za v Slovenijo. Ko smo temperirali čokolado smo nadaljevali z pripravljanjem pralinejev ki smo jih polnili z slano karamelo ali z mangovim ganachem. Potem smo si pripravili odlično kosilo ki smo ga pripravili z veliko ljubeznijo. Nato smo ga pojedli ga pohvalili in ga tudi malo kritizirali. Nazadnje smo še očistili kuhinjo ter spakirali vse slaščice za domov. Ko smo prišli domov smo začeli z pripravljanjem predstavitve za jutri. Potem smo šli na večerjo ter se še malo podružili nato pa počasi odšli proti sobam ter se pripravili za nočni počitek.

 


Dokončani pralineji

Clarissa polni pralineje z nadevom

Popolnoma zbran je Lan

Zoja barva okrasek

Enej obvlada spatulo

Kristina je izjemno natančna

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Dan 11 - Zaključna predstavitev

Danes smo se zbudili v rahlo zasneženo jutro. Zjutraj smo se kot po navadi oblekli in odpravili na zajtrk.  Odpravili smo se v šolo kjer n...