Zbudili smo se v najbolj mrzlo jutro do zdaj ampak smo je z
dobro voljo in pričakovanjem odpravili na zajtrk potem pa na našo vsakodnevno
pot v šolo. V šoli smo se pripravili ter se odpravili v učilnico kuharstva kjer
nas je že pričakal profesor Kent ter nas zopet z dobro voljo pozdravil ter
poprašal po počutju ter po prejšnjem dnevu. Nato naj je predstavil današnji
spored ter naloge ki jih smo jih morali danes končati. Takoj smo se lotili dela
z pripravljanjem komponent prejšnjega dne. Kent nam je nato demonstriral
oblivanje tortic ter moussa. Z navdušenjem smo ga opazovali ter se nato tudi
sami preizkusili v glaziranju slaščic. Potem smo se pripravili za temperiranje
čokolade. Kent nam je demonstriral ter podrobno opisal vse postopke na zelo
zanimiv način. Kent je bil zelo radodaren saj je nam in profesorjem podaril
tudi veliko čokolade za v Slovenijo. Ko smo temperirali čokolado smo nadaljevali
z pripravljanjem pralinejev ki smo jih polnili z slano karamelo ali z mangovim
ganachem. Potem smo si pripravili odlično kosilo ki smo ga pripravili z veliko
ljubeznijo. Nato smo ga pojedli ga pohvalili in ga tudi malo kritizirali.
Nazadnje smo še očistili kuhinjo ter spakirali vse slaščice za domov. Ko smo
prišli domov smo začeli z pripravljanjem predstavitve za jutri. Potem smo šli
na večerjo ter se še malo podružili nato pa počasi odšli proti sobam ter se
pripravili za nočni počitek.
|
Dokončani pralineji
|
|
Clarissa polni pralineje z nadevom
|
|
Popolnoma zbran je Lan
|
|
Zoja barva okrasek
|
|
Enej obvlada spatulo
|
|
Kristina je izjemno natančna
|
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.